Canterbury

Na afscheid genomen te hebben van de gelovige familie ging ik weer veder liften. Snel had ik weer een lift, deze keer was het tegen over gestelde van de gelovige familie. Want toen ik vertelde dat ik uit Nederland kwam wou gelijk wiet roken. En toen realiseerde ik me dat ik me aanpas aan de persoon in de auto. Waar ik bij de gelovige familie over mijn reis en over comfort zone had, zei ik hier dat ik wat van de wereld wou zien. En andere gevallen vertel ik dat tussen twee studies zit. Het is allemaal ongeveer het zelfde maar de situatie bepaald welk verhaal ik vertel, zodat de gesprekken soepel blijven lopen. Want het vervelendst dat ik tijdens een lift heb mee gemaakt is dat gesprekken dood vallen. En ik wil niet is slaap vallen in een auto dus kijk ik dan maar wat voor mij uit. Terug komend op deze lift was het een directe lift naar of Hahner Spring of Kaikoura, omdat het voor hem niet uit maakte hoe hij reed allebei was even lang naar Nelson. Ik besloot om naar Hahner Spring te gaan, hier heb ik die zelfde dag nog een wandeling naar de top van Mount Isobel gemaakt. Want de weersvoorspelling was dat het zou regen maar het was nog droog en ik wou dus het meeste van deze situatie maken. Maar die nacht regende het als een malle misschien had ik toch in hostel moeten gaan.

De volgende dag ging ik of door liften of naar de hahner springs. Wat een soort van spa is, de grootste van Nieuw Zeeland maar toen ik zag dat er alleen maar oudere dames naar binnen gingen was mijn beslissing gemaakt. Door liften naar Kaikoura was vrij moeilijk ik ben uit eindelijk ook terug gelift naar een grote plaats waar de grotere weg naar kaikoura liep. Tegen de tijd dat ik daar was heb ik nog een uurtje kunnen proberen een lift te krijgen voor het donker was. Geen geluk maar ik kwam hierdoor wel in een hele grappige hostel, het was helemaal in trein stijl. De slaapkamers waren wagons, keuken een treinstation en de toiletten een halte. En er was vers brood die morgen voor mij alleen omdat ik de enige was. Die ochtend gaf ik het nog een poging om naar Kaikoura te komen deze keer lukte het wel.

Aangekomen heb ik wat heerlijke suszi gegeten voordat ik de kustwandeling ging doen waarvoor ik gekomen was. De wandeling was minder mooi dan mij verteld was misschien heb ik al te veel mooie wandelingen gedaan. En moet ik de vervelende dingen van werk of studie weer even voor ogen krijgen. Voor ik weer echt kan genieten van deze wandeling. De volgende dag ging ik weer terug liften op de weg die ik kwam, het heeft in totaal 6 uur gekost om in en uit Kaikoura te komen. Er zijn echt minder mensen op het zuider eiland, en het liften word ook steeds minder leuk, hier worden gesprekken ook het zelfde.

Al dit beseft te hebben realiseer ik mij dat ik klaar ben met reizen, de laatste paar dagen ga ik gewoon relaxen in Christchurch en Auckland.

To be continued.


2 reacties aan “Canterbury”

 1. Pa zegt:

  Je raakt natuurlijk ook gewend en een beetje verzadigd na zoveel maanden en high lights.
  Relax tot je gaat vliegen; we zijn op Schiphol als je land.
  Pa

 2. Arjan zegt:

  Helaas laat mijn agenda het niet toe om er te zijn als je land.
  Tja het is wat, dat dat managers bestaan…. ;-)

  Fiets ‘s avonds nog wel even langs de Endepol, hopelijk heb je dan de ogen nog los.

  Geniet er nog even van!

  Groeten

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player