Catlins

Langzamerhand begin ik te merken dat er mnider mensen op het zuider eiland wonen, want ik heb 4 uur moeten wachten op een lift uit Te Anau. En de lift die ik uiteindelijk gebruikte was geen eens in de goede richting maar doordat ik nergens anders kon overnachten ging ik maar helemaal mee terug naar Queenstown. Het was wel cool om te zien dat sinds ik er een maand geleden vertrokken ben er nu sneeuw op de toppen rond om Queenstown ligt. De volgende dag ging het liften wat makkelijker, binnen 10 minuten had ik een lift en wat bleek nou die man was die dag daarvoor ook in Te Anau alleen hij vertrok 5 minuten dan ik begon met liften. In Cromwell scheide onze wegen hij ging direct naar Christchurch waar ik later pas naar toe wou. In Cromwell heb ik informatie opgevraagd over de Central Otage Rail Trail wat een fiets tocht is van 150 km. Deze ga ik waarschijnlijk in 2 a 3 dagen doen alleen weet niet precies wanneer ik ga beginnen want volgens de weer bericht kwam er weer een slechte weer aan. Daarom ging ik door naar de Catlins alleen dit kon ik niet meer halen omdat het donker werd en ik besloot om maar Milton te overnachten. Het viel wel mee met de koud in mijn tentje, mijn slaapzak is veel beter dan ik dacht.

Die volgende dag kwam ik dan eindelijk aan in de Catlins na twee dagen rond gelift te hebben wou ik wel weer wat dingen doen. Toen ik afgedropt werd bij de i-site in Balclutha wat de grootste stad is in het Catlin gebied. Daar hoorde ik helaas dat het Catlin gebied het beste bezocht kon worden met een eigen auto. Want de bezienswaardigheden lagen allemaal te ver van elkaar af om te lopen, gelukkig kwamen er twee dames de i-site inlopen die de zelfde kant om wouden e ze vonden het niet erg dat ik mee ging. Voor de eerste had ik dus een directe lift maar wat bleek nou uiteindelijk wouden we allemaal naar de zelfde dingen toe en heb ik de hele dag met de twee dames gespendeerd. Toen ik op mijn overnacht plaatst terecht kwaam stond ik verbaast te kijken naar een kerel die ik al 4 keer eerder in nieuw zeeland had ontmoet. De eerste keer was in Wanaka, de tweede keer was onderweg naar Glenorchy, derde keer op Kepler Track en vierde in Te Anau. Na weer bij gepraat te hebben gingen we naar het strand toe waar Yellow Eyed Penguins gingen spotten. Hier was meer geduld voor nodig dan ik normaal gesproken heb, het duurde ook 25 min voor we de eerste pinguin zagen. Maar toen kwamen ze opeens met zijn alle we hebben in totaal 25 pinguins gezien. De Yellow Eyed Penguins zijn de meest zeldzame pinguins ter wereld en het is echt super grappig als ze lopen of rennen.De volgende dag ben ik doorgelift naar Dunedin.


2 reacties aan “Catlins”

 1. Anouk zegt:

  Hi pinguins wat tof! Grappig dat je 25 min lang vind maar wel vier uur op een lift wacht!
  Wat is de temperatuur daar nu ongeveer en vriest het dan ook ‘s nachts?
  Je hebt het wel goed getimed dat je terug komt als het in NL (hopelijk) lekker weer wordt.
  En krijgen we die baard van drie weken nog te zien of is die niet op de gevoelige plaat vastgelegd?!?!

 2. Pa zegt:

  Mooi, als jezelf pinquins in hun natuurlijk leefgebied kunt fotograferen krijg je volgens mij toch wel een echt ‘zuidpool’ gevoel! Maar …….het is hier warmer: in Lochem!
  Groeten

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player