Diversiteit in Wellington

Uiteindelijk zijn we dan in de hoofd stad gekomen van Nieuw Zeeland. De algemene mening over Wellington is goed, waar bijna iedereen Auckland zo gauw mogelijk wil verlaten is Wellington waar je blijft hangen. Dit gevoel heb ik zelf ook ervaren, Wellington is qua inwoners kleiner maar er hangt hier een veel beter sfeer. Zoals in informatie boekjes staat heeft Wellington meer cafés per inwoner en oppervlakte dan New York. En elke dag zijn er op verschillende plekken live bandjes aan het spelen. Ze zijn hier ook verslaafd aan koffie op elke hoek zit een koffie winkeltje, en als je een lange straat heb zoals bij de haven zijn er wel een stuk of 3 koffie wagentjes. En het eten is hier super goed en divers is de week dat ik hier geweest ben heb ik Duitse bradwurst, Japanse suszi, Italiaanse pizza, Amerikaanse hamburgers, Chinese noedels, Indiaanse curry, Turkse kebab gegeten en dan vergeet ik er nog een paar.

Maar genoeg over het eten, de activiteiten die ik hier gedaan zijn ook zeer divers. De eerste dag ben opzoek gegaan naar een oplossing voor het missen van bril. Bij de opticien kreeg een beeld van de prijzen voor contactlenzen. Het aanmeten was al belachelijk duur en moest ook nog elke dag lensen schoon maken of nieuwe indoen wat betekent minder ruimte in backpack. Mijn tweede idee was om een totaal ander montuur bril te nemen zodat ik in Nederland twee brillen heb. Maar een andere model dan de bril die ik had waren verschrikkelijk duur. Niet de eerste keer dat het blijkt dat ik dure smaak heb, Deze oplossing viel dus ook af. Die dag gaf ik tijdelijk op een oplossing te zoeken. En ben toen terug gegaan naar mijn hostel om daar te gaan socailizen. Die eerste avond was er een gratis bbq, contact leggen was daardoor vrij makkelijk. Later die avond was er nog en gratis openlucht bioscoopfilm en alle backpackers uit de stad kwam daarop af omdat het gratis was. Na de film zijn we nog naar een cafetje geweest met een live bandje, betaalde wel € 6 per pilsje afzetters.

De tweede dag begon ik met mijn brakke kop aan een gratis ontbijtje, eerder vond ik cornflakes met melk niks maar is toch best wel goed te eten. Met frisse energie ging ik weer opzoek naar een oplossing voor bril. Met succes want mijn 5e idee was een zonnebril op sterkte te zoeken. En bij specsavers vond ik een mooi montuur met een goede actie.
Die dag was er weer een gratis evenement in de stad, alleen was dit wat minder populair, het waren namelijk salsa danslessen. Ondanks mijn twee linker voeten heb ik me uitstekend gemaakt. Ik was namelijk een van de weinige mannen daar maar dat was helemaal geen probeem. Uiteindelijk belande iedereen weer in het zelfde cafetje als de dag ervoor.

De derde dag ben ik in de avond mount victoria op geklommen, met een prachtig uitzicht over Wellington zie foto. En in de middag heb ik een wandeling gedaan naar een groep zeehonden. Heb er ook 4 gespot, omg wat stinken die besten zeg. De vierde dag ik iets gedaan wat ik nooit had verwacht. Ik ben namelijk naar een natuur park gegaan en ben daar vogels gaan spotten. En weet niet hoe het komt maar werd nog fanatiek ook. Ik heb op twee na alle vogels gefotografeerd en eentje denk ik wel gezien. Omdat ik die dag toch al vreemde dingen voor mij deed besloot ik ook maar wat anders te drinken dan bier, namelijk double black Johnnie walker whiskey. Ik kan wel een whiskey drinker worden, glenfiddich single malt is ook zeer lekker.

De vijfde dag ben ik naar een sterren en planeten musuem gegaan. En daar werd mijn vermoeden bevestigt de sterren zijn aan deze kant van de wereld veel beter te zien. Die avond heb ik vrij weinig gedaan behalve met een flinke groep films kijken in de hostel.

Ik zie dat ik een dag vergeten ben want na een week ga ik morgen met de boot naar het zuid er eiland. Hoe kan ik dit vergeten ik ben een van de dagen naar een rugby wedstrijd geweest. Helaas was ik in een hostel met weinig rugby fans ik moest dus alleen gaan. Maar zoals hier wel vaker gebeurt was ik al gauw niet meer alleen. Want naast mij zat een aussie die mij alles over rugby heeft uitgelegd. Rugby is toch wel een leuke sport ondanks dat het zo vaak stil ligt. De wedstrijd op zich zelf was niet zo interessant, Wellington verloor van Auckland. Op naar het zuid eiland.

To be continued.


2 reacties aan “Diversiteit in Wellington”

  1. Pa zegt:

    Je bent er zo druk mee dat je een dag vergeet te beschrijven; het echte vakantiegevoel! Dat je oog krijgt voor natuur, verbaast mij natuurlijk niet echt. Ik heb …….moeite gedaan, sinds je zelf buiten kunt lopen!! Genieten dus, want het wordt op het zuidereiland nog mooier; nog meer bijzonder. Met je nieuwe bril, komt dat dus helemaal goed.

  2. Johnf82 zegt:

    acquiring equivalent rss snag? Someone who’s going to be aware of nice retort. Thnkx eddbkcdcffdd

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player