Eerste ervaringen met Zuid eiland

Eindelijk aangekomen in het zo opgehemelde zuid eiland was mijn eerst indruk dat het hetzelfde was, maar dat veranderde snel. Bij de hostel werd ik hartelijk ontvangen, de dame bij de receptie was zo enthousiast dat het aanstekend was. Op de dag in aankwam bleek er ‘s avonds een zeil wedstrijd te zijn waar mensen konden helpen met zeilen. Meer hier over later, want na dat ik in gecheckt had ging ik kijken wat ik ging doen. Er is hier een 4 daagse wandeling die zeer wordt aangeraden. Deze ga waarschijnlijk morgen of de dag erna doen. Na dat besloten te hebben moest ik nog wat bedenken wat ik die dag zelf ging toen mij werd aan geraden om te gaan paragliden. En toen ik hoorde wat ik hier voor moest betalen wist ik wat ik ging doen, het probleem was alleen dat het in de war liep met mijn schema om te gaan zeilen. Tot mijn instructeur met een oplossing kwam waarom landen we niet gewoon in de buurt van de haven. Zo gezegt zo gedaan en binnen 30 minuten hing ik in de lucht. En het voordeel van het in picton doen in plaats van toeristische queenstown is dat je hier veel langer in de lucht blijft. Ik heb ongeveer 40 minuten in de lucht gehangen en genoten van het prachtige uitzicht.

Na gelandt te zijn moest ik 5 minuten lopen tot dat ik bij de haven was waar ik ging zeilen. Het geluk was weer aan mijn kant want ik ging op een zeilboot waar een bbq aanwezig was en bier gedronken werd. Het was niet de meest fanatieke boot maar dat betekende niet dat we niet aan het werk werden gezet. In het begin moesten we alleen ons gewicht verplaatsen van de ene kant naar de andere kant, elke keer als het zeil de andere kant op ging. Later toen er wat meer wind was moesten we aan de touwen trekken om verschillende zeilen omhoog te krijgen. Gelukkig kregen we handschoenen anders had ik weer blaren om mijn handen. Over de finish gekomen bleek na handicap toegevoegt te hebben we vierde geworden. Waarna de bbq aan ging en we enkele heerlijke worstjes gegeten hebben met een biertje in mijn hand. Maar op een of andere rede is de samenwerking tussen mij en water niet de beste want toen ik mijn hand in mijn broekzak stak viel mijn telefoon in het water. Dus ik moet weer opnieuw beginnen met telefoonnummer, maar als ik het goed begrepem heb kan ik mijn eigen nummer wel terug krijgen alleen dat kan pas in blenheim.

To be continued6 reacties aan “Eerste ervaringen met Zuid eiland”

 1. Arjan zegt:

  Bier, Watersport & BBQ’en, dat noem ik nog eens vakantie, als dit de toonzetting is voor het zuidereiland dan komt het goed….

  Ook voor de 2e helft van je trip, veel plezier toegewenst.

 2. Pa zegt:

  “Goed gedaan jochie”!! Gewelgig! Fly like an eagle! Hoe doe je dat? Vliegen….het water op…en dan nog een prachtig filmpje aangereikt krijgen ook! Neem je wel eens ‘n dagje vrij, of kom je op het zuider eiland pas echt in conditie en goed op dreef??We zullen het met veel plezier lezen.Tip: het water op: zakken leeg maken! Succces en genieten maar verder.

 3. Judith zegt:

  Wat gaaf!! Waar je eerst op reis was begint nu de vakantie tijdens de reis, relaxt op het water met een biertje en een bbq.
  Veel plezier op het zuider eiland. Zo te lezen gaat dat wel goed komen…
  Liefs

 4. Ma zegt:

  Niet te benijden daar boven inde lucht, maar dat geef niet als jij het maar leuk vindt. De film geeft wel een grandios uitzicht.
  Op naar de volgende uitdaging.
  Groetjes Ma

 5. Someone essentially lend a hand to make severely articles I would state. This is the first time I frequented your website page and so far? I surprised with the analysis you made to make this particular put up amazing. Magnificent job!

 6. Keyanna zegt:

  QuotesChimp of the significant difficulties facing buyers of policy contract is their voicelessness in the passages of energy. Missing a knowledgeable and structured firm to symbolize them before express legal committees and management organizations, customers’ privileges regularly have a back seat to the professional management of state-law and also the moneyed passions using their riches and capability to sway condition legislatures. If person insurance panels were created to symbolize customer issues in facing legislatures contemplating insurance laws as well as fee proceeding the enjoying area can be degree. The panels could be funded through personal account costs fit in auto enrollment covers, as well as a few condition subsidies.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player