Erik onder zeelevel

De laatste dagen geen makkelijke plek om even te gaan internetten, en ik zie nu ook dat de twee geplande bericht en niet door zijn gegaan. Vandaag komen er dus ook meerdere nieuwe berichten, als ik het me goed herinner was laatste bericht over Whangarei vanuit daar ben ik weer gaan liften naar Tutukaka . Hier heb ik 5 dagen verbeven, ik had namelijk besloten om mijn PADI te halen of terwijl mijn duikerslicensie. Dit was wel een grote investering maar ik ben hier waarschijnlijk maar 1 keer dus ga niet bezuinigen op dingen die ik echt wil doen. Om open water padi te krijgen moet je een cursus volgen van 4 dagen. De eerste dag was in een klaslokaal om 8 uur in de morgen, veel te vroeg om iets te leren maar kon niet anders. Omdat mijn buddy beetje vertraging op liep werd schema beetje omgegooid. Mijn buddy rasmus, Deense gast moest in die ochtend nog zijn medische checkup doen wat ik die dag ervoor al gedaan had. Rond 11 uur kon hij pas aanwezig zijn toen ik er al 3 uur op had zitte , hierdoor gingen we in de middag al de zee in om enkele vaardigheden te leren. En dan kon rasmus in de avond bijkomen, en daar kwamen we het eerste probleempje tegen ik adem bijna altijd door mijn neus en nu moest ik continue door mond adem halen. Zelfs na al deze dagen vind ik het nog steeds raar door mond adem te halen. De tweede dag moesten we nog meer vaardigheden in zwembad doen dit ging allemaal zeer gemakkelijk, het is alleen af en toe beetje raar dat je lucht uit jacket moet doen om omhoog te komen. Die middag moesten we het laatste gedeelte van lesstof doornemen en de volgende ochtend tentamen, en rara hoeveel fout had ik …….. 0.

De derde dag was ook de eerste dag dat we echt gingen duiken naar een top 10 duikspot van de wereld namelijk poor knights island. Dit is een beschermd natuur gebied en als je op eiland zelf komt moet je een vlinke boete betalen of gevangenis straf. Het was niet geweldig weer die dag maar dat was niet de grootste teleurstelling. Want naar weer wat vaardigheden in het ondiepe water gingen we naar 12m diep. Hier kon ik mijn oren niet klaren ‘druk wegnemen door lucht uit oren blazen’. Mijn linker oor plopte elke keer als ik probeerde en rechter oor niet, dit was zeer frustreerend. Toen we na 20 min ook boven water kwamen bleek er ook bloed uit mijn neus te komen, en had ik kop pijn alsof ik de laatste dagen gezopen had. De tweede duik van die dag heb ik ook moeten laten schieten, de pijn in mijn rechter oor en hoofd werd ook niet minder. Aan eind van die dag hebben we besloten dat het niet verstandig was om door te gaan.

Ik heb een gedeelte van geld terug gekregen naar mijn mening te weinig, maar hier kon ik weinig aan doen omdat beide partijen niks fout hebben gedaan. Mijn oorstelsel aan rechter kant heeft waarschijnlijk wat kleinere kanalen zodat ik onder hogere druk niet mijn oren kon poppen. Naast geld terug mocht ik die vier laatste dag nog wel gratis mee op boot en dan daar snorkelen . Eerst wou ik daar gewoon weg om over teleurstelling te komen, maar na frustratie beetje kwijt te zijn toch besloten om mee te gaan. Hier heb ik geen spijt van het was de beste dag van de afgelopen vier dagen en zo kon ik mijn buddy rasmus nog wel zien slagen. Later zag ik dat het snorkelen nog vrij prijzig was en dat ik dus meer geld terug gekregen had, alleen al wel daar had uitgegeven.

Na de duiktrip gingen we nog even wat drinken en gezellig uit eten, vervolgens heb ik drie kwart van de camping nog leren pokeren als we voor geld hadden gspeeld had ik misschien wat geld van duiken terug kunnen winnen. Uiteindelijk heb ik nog zeer leuke dag van gemaakt hier heb ik nog een lift geregeld voor de opvolgende dag van een Nederlander daar zal ik misschien later nog wel wat over vertellen, to be continued

Locatie


4 reacties aan “Erik onder zeelevel”

 1. Pa zegt:

  Hallo Erik,
  Heel wat dagen sinds je laatste bericht van 11 dec. Je onderneemt, en dat is goed om te lezen. Dat niet alles loopt zoals je wenst, dat hoort erbij. Goed dat je ook weer snel nieuwe kansen oppakt.
  Ik zie een flink stuk vlees op je bord van…..kg? Heb je die op jouw eigen brander gebraden? Dat lezen we nog wel een keer, toch? Pa

 2. gerda zegt:

  Hallo Erik.
  Jammer dat het duiken niet lukte.Maar ik lees dat er genoeg andere dingen te doen zijn. Verhongeren zul je ook wel niet doen, als ik zie hoe groot het stuk vlees is. Dat lijk me wat voor een week.
  Groetjes je moooooeder.

 3. I’m just writing to make you know what a helpful discovery my friend’s girl undergone browsing your webblog. She figured out a wide variety of things, not to mention what it is like to possess an excellent teaching heart to get many more without problems have an understanding of specified hard to do topics. You actually surpassed readers’ desires. Thank you for supplying the essential, healthy, informative not to mention unique tips about that topic to Lizeth.

 4. check it out zegt:

  Blogging has become very well liked because it might be carried out by any individual, about any issue. Everyone has something which they would like to say, or some region of expertise that they would like to share with other folks. Make use of the tips from this report to assist you to develop a weblog which works for you.
  check it out http://tora8bubble.vip-blog.com/

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player