Gletsers

Na het benodige vlees gegeten te hebben in hokitika, want elke dag snel kook rijst of pasta is ook niks. Ik hem mezelf dan ook een biefstuk gekocht met ui en kaas en dit lekker op enkle boterhammen op te eten. Die volgende dag wou ik weer verder gaan liften maar er stonden al twee lifters dus kleine kans, al was ik wel knapper. Dus ik besloot maar een uurtje in de i site te spenderen. Want mijn bestemming was een van de gletsers of Fox gletser of Frans Josef gletser. En bij de i site konden zij mij mooi vertellen wat het verschil tussen beide was en wat ik het beste kon doen. Na een besluit genomen te hebben ging ik terug naar de plek waar ik wou liften alleen de andere lifters stonden er nog steeds. Toen ik maar besloot achter hun te gaan staan, wat betekende dat ik een brug over moest. Na 30 min had ik een lift van een Duitse meid, de andere lifter had deze rit geweigerd omdat hij niet direct was. Dat maakte voor mij niet uit, ik ben altijd blij met elke lift. En onze plannen kwamen overheen ik wou naar de Okarito Lagoon om daar te gaan kajakken. En zij wou daar de nacht door brengen, ik had dus een directe lift naar de bestemming. Tijdens de rit raakte we aan de praat en werd zij ook geïnteresseerd om daar te gaan kajakken. Waarna we besloten om samen te kajakken, dit kwam voor beide goed uit, zij had geen ervaring en ik vond wel leuk gezelschap te hebben tijdens kajakken. Die volgende ochtend kwam het met bakken uit de hemel zetten, toch besloten we naar de kajak verhuurder te gaan om te vragen of het zin had om te gaan. Hij vertelde ons dat tijdens regen meer vogels om het meer zijn waardoor wij toch maar gingen. Na de uitleg en spullen gekregen te hebben  stopte het met regenen. Waardoor wij dus heerlijk op het meer gekajakt hebben zonder nat te worden. Na 4 uur gepeddelt te hebben gingen we terug,  het mooie van deze situatie was dat ik nu al een rit naar mijn volgende bestemmiung had namelijk Fox gletser. Mijn plan was om een helicopter vlucht naar de Frans Josef gletser te nemen en dan daar 3 uur rond te lopen. Maar de man die ons de kajak verhuurt had was eerder een gids op Frans Josef gletser en hij zei dat ik beter een gids tocht op Fox gletser kon doen. Aan gekomen in Fox glacier village scheide de wegen van mij en de Duitse meid, ik ging die volgende dag de gletser op en zij ging een wandeling rond de gletser doen.

De volgende ochtend om 9 uur begon de rond leiding, eerst kregen we uitrusting en uitleg wat we precies gingen doen. In totaal waren er 23 mensen die mee wouden en wij werden in twee groepen verdeelt. Gelukkig zat ik in de kleine groep van 10 personen zonder Chinezen. Ik zag het al weer voor me ik doe ik een keer een wandeling met een gids heb ik allemaal langzame Chinezen achter me lopen die overal foto’s van maakte. Ik had iets te vroeg gejuicht want er waren 4 Spaans sprekende mensen die zie gedroegen als stereotype Chinezen. Het was telkens de 6 personen en gids moest een wachten op de overige. Maar na dat we op de gletser zelf waren was het niet zo erg meer omdat iedereen foto’s aan het maken was en dus wel langzaam aan wou doen. Tijdens de toch heb ik verschillende ijsgrotten gezien en één ijstunnel waar we in mochten. Na 7 uur op het ijs gelopen te hebben was ik blij dat we in de bus zaten om terug te gaan. Qua afstand was het niet vermoeiend maar je komt nooit echt in een ritme of ik moes wachten op andere of de gids moest de weg zoeken. Die avond ben ik dan ook heel vroeg gaan slapen.

To be continued.


1 reactie aan “Gletsers”

  1. Pa zegt:

    Ik zie het al! Je stijgt tot grootse hoogtes!! Hoe hoog eigenlijk? Benieuwd naar een volgend hoogtepunt op het zuider eiland. Groeten uit Lochem.

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player