Karamea

Inmiddels heb ik nu al 5 van de 9 great walks gedaan. En als ik andere mensen moet geloven heb ik de beste tochten nog in het vooruitzicht. Na de eerste tocht had ik flinke blaren maar daar na haast geen blaren meer op mijn voeten. Alleen na de heapy track had ik blaren op hele vreemde plekken 1 boven op mijn kleine teen en aan de zijkant van mijn voet. Ondanks de blaren besloot ik toch die volgende dag weer een wandeling te doen. Dit komt waarschijnlijk doordat het einde inzicht is en ik nog zoveel dingen wil doen, rusten kan ik ook in Nederland en in de avond uren. De wandeling begon ongeveer 26 km van Karemea en 16 km van deze route was op gravel wegen maar liften ging zoals gewoon. De eerste lift was wel grappig, het was een locale meid die nog nooit ergens anders had gewoond, en Karemea is qua grote te vergelijken met Zwiep alleen heeft het een supermarkt en een informatie centrum. Bij het informatie centrum werd mij over de wandeling verteld. De wandeing was een combinatie van allemaal kleine wandeling die tot een grote wandeling maakte van ongeveer 20 km. De wandeling begon bij een van de grootste natuurlijke tunnel in Nieuw Zeeland. En ging vervolgens naar enkele plassen waar bijna perfecte weerspiegeling van lucht te zien was. Daarna volgde ik de rivier terug naar Karemea, door regenwoud met prachtige uitzichten over de rivier. Uiteindelijk kwam ik in grotten terecht, hier was ik van te voren over geïnformeerd dat ik een zak lampje mee moest nemen. Maar mij was niet verteld dat er water door de grotten liep, ik ben dan ook drie keer uit gekleden voordat ik door een grot geweest was. Ik kon de vrouw die mij hier over verteld had, wel schieten. En de eerste grot kon je met andere route nog omzeilen de tweede grot moest ik wel doorheen. En ik kon het einde van de grot niet zien en na 5 minuten nog steeds niet. Maar na 10 minuten kon ik het licht aan einde van tunnel zien en dat gaf toch wel een kick om door een grot te kruipen / lopen. Ik zat wel onder het zand maar dat kon de pret niet deren. Het laatste probleempje wat ik die dag nog moest tackelen was terug liften anders werd de wandeling wel erg lang. Helaas kreeg ik pas halverwege een lift, waardoor ik toch nog een grote wandeling gemaakt heb na de dagen ervoor al 82 km gelopen te hebben.

Die volgende dag was ik van plan een flink stuk verder te liften omdat ik dacht alle highlights gezien had. Mijn doel van die dag was de buller gorge touw brug te bereiken. Dit ging weer vrij makkelijk alleen was het minder indrukwekkend dan ik verwacht had. Het was de grootste touw brug in Nieuw Zeeland en volgens brochures een must see. Gelukkig was de dag nog maar net begonnen dus ik kon gewoon door liften. Alleen in de richting die ik op wou was vrij weinig verkeer. De plek waar ik stond te liften zaten ontzettend veel zand vliegen, dat zijn soort muggen die overdag komen alleen in grotere getallen. Het irriteerde mij zo erg dat ik uiteindelijk maar de andere kant ben opgegaan en de eerste auto pikte me meteen op. De man die mij een lift gaf was een bijzondere man maar wel heel vriendelijk, toen ik vertelde dat ik engineur was begon hij gelijk dingen voor te stellen. De rest van de middag heeft hij mij rond gereden om verschillende oude kool mijnen te bezoeken. En die avond mocht ik wel bij hem slapen en eten. Het eten was typisch Nieuw Zeeland verschillende groenten samen met aardappelen gekookt/gestoomd met een biefstuk. Die avond heeft hij mij veel informatie over de west kust gegeven.

De volgende ochtend wou ik eigenlijk verder trekken maar zoals wel vaker veranderen de plannen. De man moest die ochtend even een klusje doen en kon me in de middag wel naar Westport brengen. Wat inhield dat ik de hele ochtend een heel vakantie huisje voor mezelf had. Ik sta er nog steeds van te kijken dat ze een ‘vreemde’ zo vertrouwen. Zoals ik al aangaf veranderde mijn plannen want toen de man terug kwam wou ik eigenlijk nog een wandeling hier in de buurt doen. Toen hij voorstelde om het te gaan fietsen en er een rondje van te maken. 5 minuten later stonden we in het schuurtje of een van de fietsen geschikt voor mij was. Het was wel een oud rammelbak maar de remmen en versnellingen deden het nog goed, zadel was wel beetje laag. Alleen dat ben ik wel gewend als european. Zo is er in heel Nieuw Zeeland  nog geen enkele spiegel geweest waar voor ik niet hoef te bukken. Tijdens de fietstocht heb ik mooie watervallen, oude mijn werken en uitzichten over rivieren gezien. Het was alleen af en toe wel lastig fietsen omdat groot gedeelte oud rail spoor was. Toen ik rond 6 uur weer terug kwam was de man er niet meer maar de achterdeur was nog open. En een half uur later kwam de man terug met avondeten. De volgende dag hebben we uiteindelijk afscheid van elkaar genomen, het waren weer leuke interessante avonturen op naar de volgende.

To be continued.


Reageren afgesloten

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player