Kerst

Na dat afscheid genomen van Nederlandse reismaatje, besloot ik meerdere dagen in Pahia te blijven. Wat inhield dat ik kerst in deze hostel ging vieren, hier heb ik zeker geen spijt van. Er was namelijk een actie gestart dat iedereen 1 gerecht kookte, van soep tot chocolade mouse. We waren met minimaal 15 personen denk zelf nog wel meer, dus ook minimaal 15 gerechten. Ik heb mijn hele leven nog nooit zo divers gegeten, en uit allemaal verschillende landen voornamelijk wel duitse gerechten. Ik heb zelf ook een heerlijke quich gemaakt samen met Duits meid die 2 gerechten ging maken. En ik dus eean van de gerechten voor mijn eigen gerecht mocht gebruiken. Van deze maaltijd kon misschien we 3 keer gegeten worden.

De volgend dag stond een tweede nieuw zeelandse traditie op het programma namelijk de ochtend na kerstavond zwemmen in de zee. En dan niet zoals nieuw jaars duik er in er uit nee 200 de zee in naar een paal toe en weer terug. Ik had de perfecte strategie, op heen weg zat ik bij koplopers naar paal maar terug weg deed ik wat rustiger aan. Zodat ik energie over had voor een sprint naar de warme douches, ik kon zelfs de gehandicapte douch kiezen waar de douch kop los kon. Na de verfrissende duik en warme douch stond er bacon en eieren en toast voor ons klaar, gemaakt door de staf van hostel.

Die avond heb ik de laatste grolsch biertje op gedronken waar ik zoveel moeite voor moest doen. Tijdens kerst sporen ze hier niet helemaal ik moest me hier gewoon identificeren wat ik nog nooit eerder in mijn leven heb moeten doen, en rijbewijs was niet voldoende moest een paspoort zijn. De biertjes smaakte na al dat trammelant missch wel nog wat beter.

Morgen ga ik waarschijnlijk wandeltocht doen afhankelijk van weer, to be continued

Locatie


4 reacties aan “Kerst”

 1. Pa zegt:

  Hallo Erik, een paar vraagjes:
  Ben niet zo goed in koken; dat weet je! Dat is veel meer jouw ding! en daar kun je nu goed mee uit de voeten! Maar herken ik hier een flink stuk rollade met veel kruidnagels erin? en wat zit er toch omheen gesmeerd of gespoten? Lijkt me wel lekker geweest? groeten Pa

 2. gerda zegt:

  Hallo Erik.
  Dat zat dus helemaal goed met het eten deze kerst, wat moet die gele bom voorstellen?
  Ging het zwemmen nog in de boxer,of had je nu wel een zwembroek?
  Groetjes je mooooeder.

 3. anouk zegt:

  ja die bom in die braadslee intrigeerde mij ook al hihi!
  wel gemiste kans om je medehostelgangers dhutspot, erwtensoep of worstenbroodjes voor te zetten!

 4. Erik zegt:

  Heb geen idee wat het gele spul rond de ham was, maar dit was ter verduidelijking van de diviersiteit van het eten. Aangezien ik niet van hutspot ertensoep hou blijft worstelbroodjes over en ik was omringt met Duitsers. De andere optie was om space brownies te maken, maar zou niet weten hoe ik hier aan wiet moet komen en hoe prijzig dat wel niet is. Inmiddels heb ik al wel een zwembroek gekocht alleen wel prijzig.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player