Mount Cook

Na de central otago rail trail had ik eigenlijk nog maar een paar dingen op mijn to do lijstje. Een van de dingen die ik nog wou doen was naar de hoogste berg van nieuw Zeeland mount cook. Er was vrij veel doorzettingsvermogen voor nodig, want de dag dat ik naar het dorpje op de mount cook berg ging was het bijna geheel in de mist. Maar het weer kan zo snel veranderen dat ik toch maar de wandeling naar het uitzicht punt van mount cook ging. Want zonder echt berg te beklimmen kan je niet op de top komen. En daar had ik niet zoveel trek in, helaas kon ik niks van de toppen zien maar de rieveren en meeren waren nog steeds prachtig. Doordat ik te lui was heb ik mijn tent niet opgezet maar in een schuilhut geslapen. Het regende ook vrij hard dat speelde ook mee in mijn beslissing aangezien ik de volgende dag vroeg weg wou omdat liften vanaf mount cook vrij lastig leek. Na een nacht op een bankje in de hut geslapen te hebben werd ik wakker met prachtige blauwe lucht. De ranger vertelde mij dat het een mooie dag zou worden, ik zat dus met het dilemma wat te doen. Na even nagedacht te hebben besloot ik toch nogmaals de zelfde wandeling te doen. En het was meer dan waard want de hele toch naar boven kon ik de sneeuw toppen rondom mij heen zien. Aangekomen op het uitzichtpunt kon ik helaas niet super foto’s maken omdat de zon verkeerd stond. Het was nog steeds wel geweldig alleen 20 min na dat ik boven was begon de mist rond de bergen alweer te vormen. Ik was de enige persoon die dag op het juiste tijdstip aanwezig was, alle mensen die achter mij kwamen kon vrij weinig tot niks zien zoals ik de dag ervoor. Terug aan gekomen in de schuilhut ging het liften makkelijker dan verwacht na een half uurtje werd ik opgepikt door een chef die in mount cook village werkte en woonde. Vervolgens stapte ik uit de auto en stak gelijk mijn duim omhoog omdat er een auto aan kwam en geluk was aan mijn zijde hij stopte en bracht mijn naar mijn volgende bestemming Lake Tekapo. Omdat al bijna 5 uur was ging ik naar de supermarkt om mijn avond eten te kopen en een slaap plaats op te zoeken. Na een goede nachtrust ging ik die volgende de dag een wandeling doen naar mount John waar je een fantastisch uitzicht over het meer van tekapo hebt. De kleur van het meer is echt fantastisch en met de kleuren van de herfst kom het zelfs nog meer naar voren. Hier zijn de meeren en rivieren echt de blauw (turqouis of zoiets) die je als kind gebruikt op water mee in te kleuren.

De dag erna werd ik opgepikt door een oudere Australiër die over de hele wereld had ge reist. Hij had dan ook geweldige verhalen, ik heb dan ook de hele dag met hem opgetrokken en uiteindelijk in de kroeg beland waar de verhalen wel beetje ongeloofwaardig werden. Maar nog steeds heel vermakelijk, de ochtend erop heeft hij me nog een stuk op weg geholpen. Hij heeft me overtuigt om ook naar Australië te gaan en als ik wou kon ik wel enkele dagen bij hem crashen. Na gegevens uitgewisseld te hebben ging ik weer alleen verder. Toen ik me realiseerde dat ik niet precies wist wat ik wou doen, ik heb dan ook een uur nagedacht voor ik een beslissing kon nemen en verder door ging omdat het gebied meerendeel landbouw was en het regende. Na een lift van een skie gekke Chinees kwam ik in Rangiora. Hier heb lekker in de bibliotheek gezeten en gebruik gemaakt van de wifi. Omdat er geen informatie centrum was wist ik niet waar hostels of campeerplekken waren. Waardoor ik toch nog maar verder lifte en opgepikt werd door een jong gelovig getrouwd stel. Ik werd dan ook uitgenodigd om bij hun te slapen wat in hield bij hun ouders en 8 kinderen. Ik lette dan ook goed op wat voor woorden ik gebruikte de vader van het gezin wou ook continue over god praten. En alle kinderen worden thuis geschoold en werd gebeden voor eten en voor mij. Ik was totaal uit mijn element, gelukkig kon ik het gspreksonderwerp veranderen naar duurzaam bouwen. Ik was namelijk toch wel huiferig om mijn echte mening over geloof te delen. Maar het was weer een nieuwe ervaring op naar de volgende.

To be continued.


3 reacties aan “Mount Cook”

 1. Arjan zegt:

  Ik zie je al zo zitten, netjes vroom de vuistjes in elkaar, het hoofd eerbiedig gebogen…..
  En dat allemaal voor een slaapplaats.

  Heb je bericht even iets aangepast, hij werd niet goed weergegeven.

  Groet en tot volgende week!

  Arjan

 2. Ma zegt:

  De aanhouder wint, lijkt het hier wel.
  Wat een mooie foto van de hoogste berg.
  Zie uit naar de andere plaatjes.

  Groetjes ma en tot volgende week.

 3. Anouk zegt:

  Ik word ook erg benieuwd naar de andere beelden. Daar hoeven we, jammer voor jou, gelukkig voor ons, niet erg lang meer op te wachten… En ik kijk er ook naar uit om jou weer live te zien binnenkort!
  Ben je al erg met aftellen bezig? Je klinkt nog wel redelijk relaxed trouwens, geen eindsprint ingezet om nog van alles te zien in de laatste dagen. Dat doe je goed, houd dat vast!

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player