Nelson

Tijdens het liften naar nelson kreeg ik een compliment van het stel dat mijn een lift gaf. Ze vertelde mij namelijk dat ze normaal gesproken geen lifters oppikten maar dat ze dat vanaf nu vaker gingen doen. Mijn taak voor de dag weer volbracht. Nelson is voor nieuw zeelandse begrippen een grote stad, groot genoeg om een specsavers te hebben. Gisteren toen ik in blenheim waar niet veel te beleven was ging ik naar de locale specsavers. Om daar te vragen of ze voor mij naar Wellington konden bellen of mijn zonnebril al gearriveerd was. Aangezien ik geen telefoon meer had en ik dus niet wist of er een bericht was achter gelaten. En wat bleek de zonnebril was al onderweg naar nelson te zijn, en alsof het van te voren bedacht was toen ik de specsavers in nelson binnen liep was de zonnebril net een uurtje binnen. Wat een verademing was dat na 3 weken zonder bril rondt te lopen continue turen naar straatnaambordjes. Dus ik kan het zo aanbevolen zuid eiland goed zien. Na dat afgehandeld te hebben heb ik weer een nieuwe telefoon gekoch en gewoon mij oude nummer aangehouden. Hopelijk verlies ik nu niks meer in het water.

Alle verplichte taken voldaan, ging ik me laten informeren over het gebied. En hier gebeurde iets wat niet vaak gebeurde ik was opeens 3 weken aan het vooruit te plannen. En dat is iets wat ik helemaal niet wil doen en ging dus ook maar de stad in om de gedachten op iets anders te zetten. Na wat lekkers gegeten te hebben bij de bakker ben ik naar het centrum van nieuw Zeeland gegaan, vraag me niet waarom dit het centrum heet want ik snapte het al niet toen ik het las. Maar er was daar een mooi uitzicht over nelson. Hier raakte ik in gesprek met een local die in Wellington woont en elke vakantie die hij had in het zuid er eiland doorbracht. En het grappige was dat hij voor namelijk naar de backpackers luisterde waar naar toe te gaan in plaats van andersom. Maar ik kon hem vrij weinig vertellen over zuider eiland, waardoor de rollen als gewoon waren. Na veel adviezen opgeslagen te hebben gingen we beide ons eigen weg.

Die volgende dag heb lekker de hele dag in het park gelegen met een boek en helemaal niet gesocialist, waardoor ik 500 bladzijden gelezen heb. Op naar het volgende Tom Clancy boek. De rest van de dag heb ik dan ook een tweede hands boek gekocht en wat avond eten. Oja ik zit nu in een hostel die elke dag vers gebakken brood van bakker aanbied. Ik kijk dus ook elke dag uit naar het ontbijt, eitje met vers brood met bacon of kaas echt genieten geblazen.

Na 3 dagen in Nelson gespendeerd te hebben werd het tijd om weer verder te gaan. Plan voor de aankomende dag is om weer een great walk te gaan doen namelijk de Abel Tasman track. Waarschijnlijk de volgende keer weer filmpjes met prachtige stranden en andere uitzichten.

To be continued

1


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player