New Plymouth

Na mount Taranaki opweest ze zijn ging ik weer door naar New Plymoth. Daar aangekomen kwam ik in een hyper moderne I-site (informatiecentrum) er stond namelijk 3 touchscreens van A2 grote. Waar de toeristen zelf alles konden vinden hierdoor was de hulp die kreeg vrij gering alles werd door verwezen naar apparaat. Voor mij geen probleem binnen 10 sec wist ik waarschijnlijk meer dan de dames die er werkte. Na alle informatie opgezocht te hebben besloot ik voordat ik naar hostel ging een nieuwe tent te kopen.

Er waren twee tenten waar ik tussen kon kiezen na enkele eisen gesteld te hebben. Er was een $ 50 verschil tussen de twee, de goedkopere was een tunnelmodel en had minder ruimte voor mijn backpack en iets minder sterk materiaal tegen hoeveelheid regen. Uiteindelijk ben ik toch voor de wat duurdere tent gegaan omdat ik hier rechtop kon zitten meer ruimte backpack sterkere tentstokken en mooie oranje kleur.
Nadat ik de tent had gekocht liep ik naar de hostel waar ik een aantal dagen wou verblijven. Ik kwam daar rond 3 uur aan en check in was 5 uur. Maar ik zag een aantal tentjes staan dus ik dacht ik zet mijn tent er alvast neer. Toen het 5 uur was ging ik naar de balie om in te checken toen bleek dat al die tentjes daar niet mochten staan. De hostel bestond uit twee bedrijven en de achterste was de camping, wat inhield dat ik mijn tent moest verplaatsen. Voor mij geen probleem kleine tent snel gedaan, de andere tenten die diezelfde dag waren aangekomen waren wat minder makkelijk en één besloot ook om weg te gaan.

Door de grote aanschaf van de tent besloot ik maar zo goedkoop mogelijk te leven voor 2 dagen. En dat kwam goed uit want er waren veel activiteiten die niks kosten. De eerste dag heb ik een kust wandeling gedaan met aan beide kanten interesante dingen of Architectuur of de zee en natuur. En aan eind van deze wandeling was er een zeer indrukwekkende brug. Waar ik normaal gesproken in grotere steden goedkope take away neem ging ik nu proberen nog goedkoper eten te kopen in supermarkt. Weet niet hoe het komt maar op een of andere rede had ik nog niet bedacht om gewoon een keer gebakken ei te eten, wat ik avond dan ook gedaan heb.

De tweede dag ging ik de parken in New Plymouth bezoeken. Ik weet dat door de vulkanen de grond hier heel vruchtbaar is maar dit was wel heel indrukwekkend. En dat komt van iemand die het helemaal niet zoveel met tuinen heeft. Ik snap nu ook waarom die locals zo relaxt overkomen, alleen hier rond lopen zorgt er al voor dat je relaxt wordt. Het park bestond uit verschillende gebieden met elke andere beplating enz. Zo was er een waterval die je zelf met een druk op de knop kon laten stromen. Of allemaal kassen aan mekaar verbonden met verschillende bloemen en relaxte muziek op de achtergrond. Ook kon het park gebruikt worden voor klein schalige concerten op verschillende plekken, helaas is er pas volgende maand een optreden. Enkele dagen voor ik in New Plymouth aankwam was er een licht festival, door het hele park waren er toen neon verlichtingen en andere verlichting aanwezig. Nu kon ik als ik goed keek alleen de stopcontacten zien en sommige vaste verlichting. Maar nog steeds was het een geweldig park kan Nederlandse parken wel wat van leren. Die avond heb ik weer heerlijk pannekoeken gegeten. Volgende bestemming is Wanganui

To be continued.


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player