Queenstown

Na lang reizen zijn we dan eindelijk in de toeristen stad Queenstown gekomen, waar je zo duizende dollars in enkele dagen kan uitgeven zonder veel moeite. Ik had van te voren al besloten wat ik wou doen, zodat ik niet verleid werd met acties en dergelijke. De eerste dag heb ik een beetje door de stad gelopen en gebruik gemaakt van onbeperkt internet in de hostel, heb nu genoeg films voor dagen dat het regent. De tweede dag heb ik een dag wandeling gedaan naar de top van mount Lobont. In het begin van de wandeling waren er allemaal verschillende paden voor mountainbikers. Volgens mij heb ik de meest directe route gelopen maar dit was niet de route die ik van te voren bedacht had. Het duurde daarom ook maar 3 uur voor ik boven op de top stond, waar er 5 uur heen voor stond. Ondanks dat de inspanning minder was dan verwacht kon ik wel genieten van die uitzicht.

Hier realiseerde ik me opeens dat ik onbewust elk uitzicht bedenk als uitzicht voor een woonkamer ofkeuken. En hoe fantastisch die ruimte dan we niet zou zijn, zelfs in het midden van de natuur ben ik toch nog een ontwerper. Na nog lekker een half uurtje in de zon gelegen te hebben ging ik weer naar beneden. Tijdens de afdaling kwam ik ontzettend veel mensen tegen die naar boven gingen en veel moeite met de stijging hadden. Misschien heb wel de goeie route gelopen maar is mijn conditie nog beter dan ik dacht.

De derde dag heb lekker toeristisch geld uitgeven aan een speedboot tocht. En lachen dat het was, de boot had een top snelheid van 80 km per uur. De boot ging door een rivier met aan beide kanten een rotswand, en als er ruimte was maakte hij 360 spins vlak langs de kant. Soms was de boot maar 5 cm  verwijderd van de kant. Tot mijn grote verbazing konden deze boten bijna het hele jaar door gaan er was maar 10 cm water nodig om door te varen. Voor je gevoel zweef je ook boven het water maar door het driften en spins komt er steeds water aan de zijkanten naar boven gespoten. De jas die van te voren hadden gekregen die we onder onze reddingsvest moesten dragen was dan ook zeer nuttig. Toen we terug werden gebracht heb ik me laten informeren over enkele meerdere dagen wandelingen. En heb ik besloten de Caples Routeburn Track te doen volgende post zijn dus weer alleen filmpjes.

To be continued.


1 reactie aan “Queenstown”

  1. Anouk zegt:

    Bij dit filmpje moet ik opeens denken aan lord of the rings. Zal wel iets te maken hebben met die eindeloos rollende bergen en dat jij ook met zo’n bijzondere reis en je eigen queste bezig bent! Valt het nog een beetje mee met de lotr verwijzingen en merchandise trouwens? Veel plezier op je volgende trekking!

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player