Stratford

De tegenslagen overwonnen ging ik door naarhet Taranaki gebied. Dit gebied ligt voor veel personen buiten de gebruikelijke route waardoor het niet de meest populaire gebied is. Om in dit gebied te komen moest ik liftend over de forgotten highway wat een kronkellende weg is. Mijn eerste lift was vrij goed, een goede stoel met redelijk gezelschap. Waar mijn tweede lift wat minder comfortabel was, namelijk op een houten plaat wat normaal gebruikt werd voor bed. En het gezelschap waren twee Canadezen die Nederlands spraken alleen dan wel een met flink ‘boers’ accent. Er waren veel gespreksonderwerpen waar we tegenovergestelde dachten hadden. Zoals studeren zij vonden het maar belachelijk dat mensen dingen studeren die je niet gelijk in de praktijk konden brengen. Het was wel leuk ‘nederlanders’ tegen te komen die totaal anders denken dan ik. Nadat ik werd af gedropt bij het informatie centrum ging naar de hostel. Daar kwam ik een Nederlands meid tegen die van het zuider eiland kwam en nog niks van noorder eiland had gezien. We konden dus mooi gegevens uitwisselen over het reizen. En we waren ook de enige twee die op dat moment die in de hostel waren, waardoor ik nu veel meer weet over het zuider eiland en zij weet wat mijn favoeiete dingen van noorder eiland waren.

De volgende dag ging ik een flinke dag wandeling doen van 8 uur naar de top van mount taranaki 2518 m. Het bijzondere van dit gebied is dat hele gebied beetje heuvelachtig is maar er is een echte berg heeft met eeuwige sneeuw. Toen ik om 10 uur ‘s ochtends begon was de top van de berg vrij van wolken. Maar na 1 uur lopen kon ik de top van de berg niet meer zien omdat hij in de wolken lag. En na 2 uur lopen liep ik zelf tussen de wolken, ik was toen bijna omgekeerd. Maar toch doorgezet omdat ik dacht dat het ook weer heel snel kon veranderen. Dit was helaas niet geval ik heb een uur in dikke mist gelopen waar ik maar 5m kon zien, zonder bril kan ik toch niet veel meer zien. Maar uiteindelijk kwam ik boven de wolken en zag ik weer prachtige blauwe lucht. En na nog een uurtje kwam ik boven op de top met eeuwige sneeuw. Ik heb het niet snel koud maar de wind daar was verschrikkeleijk koud. Gelukkig had ik een windjack meegenomen waardoor als ik uit de wind zat het wel uit te houden was. Maar het uitzicht was zo fantastisch dat ik niet stil in hoek wou zitten. En daarom ging ik de de koud in om foto’s te schieten.

Waar de tocht naar boven in 4 uur ging was naar benden weer veel sneller in 2 uur stond ik weer benden te liften. Gelukkig was daar een ouder stel die mij wel bij de hostel wouden afzetten. De volgende bestemming is New Plymouth.

To be continued.


5 reacties aan “Stratford”

 1. Arjan zegt:

  Altijd gedacht dat jij je bril had voor het autorijden?
  Ga je daar nog een andere bril halen?

  Weet dat de berichten snel op elkaar volgen maar heb je die Zwitser nog uitgeknepen of word het een kwestie van de reisverzekering aanspreken?

  De foto is in ieder geval al jaloers makend.

  Groet

 2. Pa zegt:

  Goed dat je persoonlijke reisinfo krijgt van het zuidereiland. heeft dat jouw ‘tijd of activiteiten planning’ nog beinvloed? Want over enkele weken zit je op de helft van je tocht en het zuidereiland is zeker niet kleiner!
  Benieuwd naar indrukken uit Wellington.
  Groeten
  Pa

 3. Erik zegt:

  Water in ton was dagje drogen al verholpen, ik had eerst alleen voor auto rijden tot ik achter kwam dat continue dragen wel fijn is. Ik ga denk ik zachte lensen halen.

 4. Erik zegt:

  Het Zuidereiland is niet kleiner maar wel dunner bevolkt een derde woont maar in zuiden terwijl bijna iedereen het mooier vind. En merendeel van de activiteiten zijn wandelingen. Ga lensen in Wellington kopen denk ik, dus duurt nog even.

 5. Ma zegt:

  Wat een moderne burg hebben ze daar. Mij indruk van de foto’s die je gemaakt hebt, komt dat niet heel veel voor.
  Hoe slaap de nieuwe tent. Wil je een foto daarvan op de site zetten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player