Taumaruni

Na de waitomo caves gezien te hebben was het weer tijd om verder te gaan. Omdat ik in enkele weken naar het zuid eiland wou, ging ik weer naar beneden richting Taumaruni. Want daar begon de laatste great walk in het noorder eiland. Daar aangekomen verwachte ik vrij weinig van de stad behalve start van de great walk. Maar hier heb ik weer fantastische dingen meegemaakt. Het eerste wat ik die dag deed was naar het informatie centrum te gaan en daar begon de pret.

Na het standaard praatje dat ik wou gaan kayaken vertelde ik dat mijn tent kapot was. Dus ik vroeg of er een winkel hier was waar ik nieuwe tent stok kon krijgen. Maar meerendeel van de winkels waren gesloten omdat het een plaatselijke feestdag was. Waardoor de eigenaar naar zijn eigen huis toe reed om hier een reserve stuk voor tentstok op te halen. En voor ik het wist waren we samen de tentstok aan het repareren nadat dat gefixed was moest ik een beslissing nemen tussen 3 daagse of 5. Omdat geen enkele andere mensen de 5 daagse deden had ik bijna besluit genomen om 3 daagse te doen. Toen er een jonge man het informatiecentrum in liep die de vijf daagse wou doen alleen wachte hij nog op een vriend. Waardoor ik een dag moest wachten, en ik een besluit moest nemen wat ik die ene dag ging doen.

Na even door de brochures gebladerd te hebben vroeg ik hoe duur golven was, waarop de eigenaar van informatiecentrum vertelde dat ik zijn clubs wel kon lenen. Maar het duurde niet lang of het plan werd al weer gewijzigd, de eigenaar nodigde mij uit om samen met andere locale bedrijf eigenaren te gaan golven. Onder tussen was de jongen met wie ik ging kayaken aan de praat met de vrouw van de eigenaar. Hij was uitgenodigd voor een quiz en lekker gezellig te borrelen. Waardoor we uiteindelijk naar beide dingen gegaan zijn quiz die zelfde avond en golven dag daarna.

Na wat gegeten te hebben gingen we samen naar de lokale bousema. We zagen al veel oudere mensen de zelfde kant oplopen, wij brachten de gemiddelde leeftijd flink omlaag. Ik denk dat de beste omschrijving een bridge club is. De quiz ging helaas alleen over nieuw Zeeland zelf dus we waren weinig hulp voor ons team. En met de bingo had ik ook niet veel meer geluk. Maar het poolen en pokeren ging mij beter af. Maar het was een geslaagde avond.

Die volgende dag stond het golven op het programma. De groep was 12 man groot en werd verdeeld in groepen van 4 man met elk een golver die het vaker deed. De regels waren dat 1 persoon af sloeg en de tweede bal sloeg iedereen alleen de beste werd gebruikt. Ik denk dat over de hele 9 holes mijn bal hoog uit 3 keer gebruikt is. Dit kon de pret niet drukken want ging meer om gezelligheid dan golven want na elke slag werd er bier gedronken en aan het eind van de dag stonden het broodjes worst voor ons klaar.

De dag daarvoor waren de Zwitser en ik al uitgenodigt voor thee bij de eigenaar en zijn vrouw en zoon. Wij dachten we krijgen koffie met een koekje maar het was gewoon een beleefde manier om te vragen of wij wouden mee eten. Dus wij waren vrij verrast toen wij een heerlijke maaltijd voor geschoten kregen. Maar zoals gewoonlijk luste ik wel wat en heb genoten van een heerlijke maaltijd. Al deze pret voor ik dat ik begon met de activiteit waarvoor ik eigenlijk kwam.

To be continued


1 reactie aan “Taumaruni”

  1. Arjan zegt:

    Kijk kijk, borrelen met de middenstand van Taumaruni, altijd goed.

    Ben benieuwd naar je volgende walk, als ik het dus goed begrijp wordt dit 5 dagen met een “maatje”?

    Groet

    Arjan

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player