Wanaka

Na de gletser gezien te hebben was er vrij weinig te doen in Fox glacier village. Dus ik ging die volgende dag dan ook liften naar de volgende bestemming. Zoals de vorige keer stonden er al wat lifters te wachten ik ging dus netjes achter die lifters staan zodat zij de eerste liften hadden. En toen zij een lift hadden gekregen liep ik naar hun plek toe. Naar daar 20 minuten gestaan kwam er nog een lifter aan lopen en die ging voor mij staan en had binnen 10 seconde een lift voordat ik er iets van kind zeggen. Waardoor ik in totaal ander half uur heb ,moeten wachten tot ik een lift had. De lift de ik kreeg was wel super want ze kwamen uit New York en ik had wel ee m iljoen vragen. Gelukkig waren ze vriendelijk om mij veel dingen uit te leggen. Zo vertelde hij mij dat het goedkoper is om in manhatten te wonen dan de buiten wijken queens, long island of new jersey. Helaas vertelde hij mij ook dat Obama een wet in werking heeft gebracht dat het moeilijker maakt voor buitenlanders om de banen van Amerikanen te krijgen. Maar stage lopen was geen probleem mijn droom is dus nog niet helemaal in duigen gevallen. Na 2 uur kwam ik aan op de bestemming waar ik heen wou. Alleen de plaats Haast was veel kleiner dan ik verwacht had en de wandelingen die hier in de buurt starte waren niet veel anders dan die ik al gedaan hadden. Ik ging dan ook doorliften, hier werd ik opgepikt door een auto vol met Chinezen. Van communiceren kwam niet veel om dat hun engels zo slecht was maar ik wist dat we de goede kant op gingen. Het was wel grappig want die lift heb ik als een Chinees gereist bij elk foto moment gingen ze uit de auto. Ik had niks beters te doen ik maakte dus ook maar elke keer een foto, en het grappige was ook nog dat ze ook nog een wandeling van 30 min wouden doen die ik ook wou doen. Waardoor mijn bestemming voor die dag nog verder werd namelijk Wanaka.

Aangekomen in Wanaka was er alleen het probleem dat het al 7 uur was en de i site gesloten was en ik dus geen info kon krijgen. Gelukkig was er bij de supermarkt een balie waar ze kaartjes van de stad hadden met de accommodaties. Na verschillende hostels gebeld te hebben bleken ze allemaal vol te zitten waardoor ik naar de camping moest gaan. Die volgende ochtend werd ik wakker in mijn tent en er zat vorst op mijn tent. Het mindere seizoen is dan begonnen, al heb ik wel gehoord dat het waarschijnlijk maar eenmalig voor deze maand zou zijn. Die zelfde dag heb ik een kustwandeling gedaan van ongeveer 15km het was zeer mooi maar vrij weinig gebeurt. Die dag daarop ging ik een totaal andere wandeling doen namelijk de berg op die mij een prachtig uitzicht over Wanaka gaf. Toen ik wou beginnen met liften stond er al iemand te liften die naar de zelfde plek wou gaan als mij. Gelukkig krijgen we samen een lift naar de start van de wandeling en zij we ook samen naar boven gelopen. Boven op de top heb ik het volgende filmpje gemaakt.

Het was eigenlijk de bedoeling om de berg de andere kant uit te lopen maar dit duurde nog ongeveer 7 uur en het was al 12 uur. En mijn benen konden de wandeling van gisteren voelen waardoor ik ook besloot terug te lopen en de rest van de dag te plannen wat ik die volgende dagen ongeveer wou doen. Het lijkt er nu op dat ik richting Queenstown ga.

To be continued.


1 reactie aan “Wanaka”

  1. Anouk zegt:

    Mooi weer. Je maakt inmiddels dagtochten alsof het een namiddagwandelingetje is hihi!
    Daar kan ik nu alleen van dromen met mijn gebroken pootje. Maar ik mag niet klagen, kan inmiddels thuis zonder krukken redelijk uit de voeten en nog maar 2 weken te gaan!
    En ijs op de tent, brrr. Wij zijn de vorst net kwijt dus tegen de tijd dat je weer in NL bent zal het hier wel lekker weer zijn.. toch?!?!
    Ciao

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player