Whakapapa

Als ik de zelfde conditie wil houden als ik nu heb moet ik straks 5 keer in de week gaan sporten. Want na de laatste dag van tongariro wat 28 km lopen was, besloot ik die volgende dag te gaan mountainbiken. Er was daar een geweldige mountainbike tocht van 45 km genaamd ’42 traverse’. Deze tocht is bekend door zijn afdalingen, er zitten dan ook 3 afdalingen in waar je 400m daalt maar ook weer 400m stijgt. Over het algemeen is het meer afdalen dan stijgen, alleen duren berg opwaartse langer en zijn minder leuk. En omdat mijn hersens de stijgingen beter kan onthouden doordat niet zo leuks lijkt het meer. Tijdens een van de afdalingen kwam er opeens een vogel voor mij vliegen, ik had hoge snelheid waardoor ik dus een paar secondes een vogel op halve meter afstand had vliegen. Ook al keek ik recht tegen de kont van de vogel aan was dit een van de mooiste dingen die ik die dag gezien heb. Doordat ik tijdens deze trip al eerder was wezen mountainbiken had ik redelijk veel zelfvertrouwen en ging ik dus ook op volle snelheid naar beneden. Voor je gevoel ga je dan wel 80 km per uur maar ik schat dat het rond de 40-50 km per uur zal zijn. Vooral op de stukken waar je veel overzicht hebt, maar natuurlijk ging het ook een keer fout. Er was mij verteld dat onderaan de eerste afdaling een beekje liep waar je doorheen moest lopen omdat het water tot halverwege mijn knieën kwam. Daar aangekomen stopte ik netjes en ging ik op blote voeten door het riviertje. Maar aan het einde van de tweede afdaling kon je doorhet riviertje heen fietsen als je genoeg snelheid had. En je raad het al ik had niet genoeg snelheid, halverwege moest ik afstappen en waren mijn allstars helemaal door weekt. Maar aan het einde van de tocht waren ze al weer droog.

Na 4 dagen rond Whakapapa village gespendeerd te hebben ging ik weer verder en maar goed ook. Want tijdens mijn wandel- en mountainbiketocht had ik complete blauwe lucht en de dag dat ik vertrok hing er en dik pak wolken boven Whakapapa. Deze lift dag heb ik weer zeer interessante mensen tegen gekomen. Mijn derde lift was van een man die niet geloofde dat de aanslag op het WTC op 11 september door taliban gedaan was. En hij geloofde ook niet dat er een man op de maan is geweest, maar het waren wel interessante gesprekken omdat ik daar normaal niet over nadenk. En het was een keer geen oppervlakkig gesprek zoals wat ik gedaan heb en wat ik ga doen. De lift daarna kreeg ik les over het planten en kappen van dennenbomen en alles daaromheen. Komt toch veel meer bij kijken dan ik dacht, en wat ook zeer interessant was is dat de boeren hier tot de rijkste mensen van het land behoren. Maar de beste lift was toch wel in de politie auto waar de politieagent de walkie talkies gebruikte om voor mij dingen uit te zoeken. Ik zie dat niet zo snel gebeuren in Nederland.


Eenmaal aangekomen in Raglan ging ik mijn tent opzetten toen de tent stok brak. Ik heb het wel profi gefixed met ducktape en harling als spalk, maar dit is wel een tijdelijke oplossing. Het wordt dus zoeken naar camping winkel waar ik losse tentstokken kan kopen, of tocht gewoon een goede kwaliteit tent kopen.

Een van mijn doelen in Raglan was leren om te gaan kitesurfen, alleen is de verwaching dat in de aankomende week geen goed weer komt qua windrichting. Ook heb ik de prijzen gehoord voor aanschaf materiaal als ik het zelf in nederland wil doen dat ligt rond de € 3.000 wat je dan alleen in bepaalde situaties kan gebruiken. Het begint er dus op te lijken dat ik gewoon ga leren surfen. Maar tijdens het typen van dit bericht moet ik hier nog over terug gebeld worden. Ik verwacht dat ik hier gebruik ga maken van de actie leren surfen met rotsklimmen voor lagere prijs.

To be continued.


1 reactie aan “Whakapapa”

  1. It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player