whakarewarewa

Na enkele dagen geen grote inspanning gedaan te hebben werd het tijd om weer eens wat actief te gaan doen. Dit kwam goed uit want op enkele kilometers afstand was er een gebied speciaal voor mountainbiken. Ik dus opzdoek naar de goede prijs kwaliteit verhouding, raar genoeg vond ik dit in een ijscoshop die daar naast ook mountainbikes verhuurt. Na een hopeloze poging de prijs naar beneden te krijgen nam ik ze voor vaste prijs mee, dit was nog wel beste prijs van de stad.

Na een klein half uurtje fietsten kwam ik aan in het park. Alleen was mij de makkelijkste weg naar het park verteld en het informatiecentrkum was aan de andere kant. Na de berg over gefietst te hebben bleek dit ook nog zinloos want kaart van het gebied koste geld en dit was niet mijn bedoeling. Wel heb ik van alle routes de namen en nummers gekregen en maakte een foto van de kaart.

Mountainbiken in Nederland is anders dan Nieuw Zeeland. Het gaat hier wat stijler omhoog en naar beneden. In had in het begin last van knijpen in de rem. Maar op gegeven moment heb je meer vertrouwen en ga je op volle snelheid naar beneden en cirkel je om de bomen heen. Toen ik de smaak te pakken had heb ik ook nog enkele expert routes gedaan. Daar zaten wel veel traptredes in, maar als je eenmaal weet hoe je beste vanaf moet gaan is dit ook leuk. Na van 10 uur ‘s ochtends tot 5 uur in de middag gefietst te hebben was ik kapot toen ik eenmaal bij hostel aan kwam. Een warme douch en 2 uur op mijn bed liggen hielpen wel maar had geen zin om te koken het werd dus weer pizza halen. Voordeel hiervan is dat de pizza’s van domino pizza en pizzahut hier maar 3 euro zijn en ik heb er genoeg aan.

Na 3 dagen in de stad die naar rotte eieren ruikt (door de geisers en modderpoelen) was het tijd om door te trekken. Mijn bestemming was Whakatana, hier wou ik eigenlijk een active vulkaan bezoeken maar de goedkoopste tocht er naar toe was me veel te duur. Daarom besloot ik een wandeling te doen, wel een kleine want ik kon het mountainbiken van de dag er voor nog goed voelen. De wandeling was niet heel bijzonder daarom besloot ik voor avond eten pannekoeken te gaan bakken. En kocht wat fruit wat ik dan samen lekker op kon eten. Omdat ik maar voor een keer pannekoeken wou bakken moest ik zo’n water toevoegen beslag gebruiken en dit was wel wat anders dan Nederlands beslag. Dunne pannenkoeken was bijna niet mogelijk omdat het beslag heel dik was. Maar de wat dikkere pannenkoeken waren beter dan in Nederland maar dat kan ook tussen mijn oren zitten natuurlijk. In Whakatana ben maar een dag gebleven en ben ik door getrokken naar … to be continued.


1 reactie aan “whakarewarewa”

 1. Arjan zegt:

  Erik,

  Je zoekt toch way variatie in het eten, dat je nog eens bij pannenkoeken uit zou komen!
  Je beschrijft een wat dikker beslag, heb je niet toevallig “pancakes” gegeten? Het Amerikaanse equivalent voor een goede kom müsli of een boterham met kaas? Volgens mij is de zgn. pancake een ontbijt product. :-). Als het maar gesmaakt heeft, daar gaat het om.

  Goed om weer even wat van je te lezen, merk dat ik toch regelmatig de pagina even opzoek, is de foto op de hoofdpagina nog hetzelfde, dan surf ik snel weer door, vandaag was dat dus niet het geval.

  De kaarten onderaan de posts gaan nu ook goed, de “auto FB” functie zal ik zo even controleren.

  Groet

  Arjan

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player