Whitianga

Na enkele dagen in het noorden van het coromandel gebied gespendeerd te hebben was het wel weer fijn om winkels en de beschaafde wereld om me heen te hebben. De ‘grotere’ stad waar ik de volgende dag door wou gaan brengen was Whitianga. Tot mijn grote verbazing waren de prijzen voor de campeerplekken gelijk met de prijzen die ik betaalde voor een hostel in centrum van Auckland. En de hostels waren nog veel duurder. Die zelfde dag heb ik niet veel meer gedaan dan in het zwembad liggen en s’avonds fish en chips bij een van de lokale eetgelegenheden halen.

De volgende dag was ik van plan de highlights van Whitianga te doen, alleen waren deze highlights vrij ver weg. Daarom besloot ik een wandeling te doen langs alle stranden en uitzichtpunten, en als ik dan wou zwemmen dook ik in de zee en ging vervolgens weer verder met mijn wandeling. Aangezien mijn veel te dure zwembroek uit Nieuw Zeeland binnen enkele minuten droog is was dat geen probleem.

Omdat de highlights verder weg lagen ging ik naar een camping dichter in de buurt. De highlights van dit gebied zijn de cathedral cove en hot water beach. En Hahei is een plaats die perfect tussen de twee highlights ligt. Doordat ik die dag nog ff wat wou internetten vertrok ik vrij laat die dag, tegen de tijd dat ik mijn tent had opgezet was het al 6 uur. Doordat ik nu weer wat meer in bewoonde wereld was kon ik even naar de supermarkt om wat meer smaak aan avondeten te geven ipv rijst met zoete mais werd het nu rijst, zoete mais, uitje en wat tonijn. Een van de gerechten die ik hier geleerd heb van een reiziger.

In Hahei waren er verschillende manieren om bij Cathedral cove te komen namelijk een boottrip, kayaktrip of een wandeling. En ik ging natuurlijk voor de goedkoopste, aan gezien ik al meerdere gaten in rotsen had gezien was lopen het best. Ik was helaas niet de enige met die gedachte want de wandeling was bijna continue in een laag tempo lopen. Halverwege zag ik bussen stoppen met honderden toeristen die het laatste stukje liepen. En dan hoorde ik die toeristen ook nog klagen dat de wandeling van 15 min zolang was. Toen realiseerde ik me weer dat de europeianen erg veel klagen en wij Hollanders helemaal.

Die ochtend was ik ook nog naar hot water beach geweest. Omdat rond 10 uur eb is kan je er alleen dan heen of s’avonds. Eenmaal daar liftend aangekomen zag verderop een grote groep mensen bij elkaar geklusterd, ik wist toen waar ik heen moest gaan. In de lonely planet had ik wel gelezen dat het verstandig was een schep mee te nemen en dat er veel bedrijfjes daar in de buurt scheppen verhuren. Maar ik had een andere strategie in gedachte, of ik leen schep, Of ik praat mijn weg in iemand anders zijn gegraven zandkuil. En mijn strategie werkte perfect want na 5 min rond lopen bood een jong stel mij hun gegraven gat aan. Maar na 15 min in warm water zitten had ik het wel gezien, en besloot ik verder te gaan.

De volgende dag was ik van plan de laatste highlight in het coromandel gebied te doen, meer hier over de volgende keer. To be continued

Locatie


5 reacties aan “Whitianga”

 1. Pa zegt:

  Tja, alle dagen aardappels is niet alles! maar ook rijst natuurlijk ook niet! mooie stranden, zo te zien niet druk? Kijk je ook nog iets van de kust af, meer het land in? Ik zit te wachten op die grotee kuddes met schapen die daar gehouden worden!! Wacht wel af, groeten Pa.

 2. Erik zegt:

  Kudde schapen zijn nergens echt een highlight maar zal wel ff foto van maken

 3. Anouk zegt:

  Hi, klinkt heerlijk weer!! En dat terwijl het bij ons aan het vriezen is en wij net op schaatsles zitten!
  Is het bij jullie ook zo warm als bij de Aussies of is het daar gewoon business as usual?

 4. 口紅の色と光沢のある光沢に固執してください。これらのストライプの拡幅とこれはあなたを達成するために見てないの幻想を与えます。お持ちでない場合は、まだそれを着る人が単に。あなたが着るあなたのカットは、ちょうどアクセサリーとそれの様に、我々は特別な世話をあなたの髪タイプに合うものを作る顔形状とライフスタイルをとる理由。彼らは、多様な種類の一式を着られるかもしれません。明らかに、あなたが何を最高のあなた自身のスタイルに合うアクセサリーを選ぶべきです。デザインと形がなぜ出来事のために重要な役割を果たしている。リラッ
  バナナクリップ

 5. 49サウスポートにサロンがありますが、私がチェックしたとき。ヘアアクセサリー、クリップと弓のような若干の装飾で、レースや花、魅力的なアクセントを作ります。あなたが行くことが正式に全体的にあなたの世話を片手にロックを使用していることを確認してください。スタイルのために。これらの資質を提供されている素晴らしい安いかつらの新しい範囲でデザイナーによって占領されます。1つは、彼らが彼らのピアスなしで裸の気持ちを保証することができます。ここでは、形状の最新のスタイルのすべての種類があります、あなたはあなたのグッチ高で満た
  ヘアアクセ

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

comments-bottom

Aanbevolen foto's

Canterbury Geplaats door author icon Erik mei 28th, 2013 | 2 reacties
Mount Cook Geplaats door author icon Erik mei 27th, 2013 | 3 reacties
Otago Central Rail T... Geplaats door author icon Erik mei 22nd, 2013 | 1 reactie

Hoogste gewaardeerd

Lake Waikaremoana Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Heaphy Track Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Tongariro Northen Ci... Geplaats door author icon Erik
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes - 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Require Flash player